25-09-2018 | Людмил Ставрев |

След 2-3 години без видима свършена работа (т.е. без реализирани проекти), ето че отново идва време за избори. Тези избори могат да бъдат местни и/или предсрочни парламентарни избори, поради което ни очаква раздвижване в проектите с обществена полза.

След пътният инцидент със загинали край Своге (може би това съвпада по случайност), има поставени много на брой нови пътни знаци и информационни табели в община и град Сливница. Същото се случва и в други общини…
Очакваме същото да се случи и с пешеходните пътеки – да бъдат означени с пътни значи и съответната пътна маркировка, която обикновено се изтърква за година, а на втората вече изобщо липсва…

Безопасност на пътя

Добре е да се направи и една кампания (по инициатива на общината, със съдействието на МВР/КАТ служители) за глобяване на неправилно пресичащи пешеходци, преди да е станало някое неприятно събитие!

Би било добре, Община Сливница и КАТ да направят 2-3 кампании и проверки за шофиране без книжка, защото от цяла България има сигнали за пътни инциденти на неправоспособни шофьори! Определено законите не се спазват и младежите (особено под 18г.) трябва да знаят, че да шофират без книжка е риск – не само за тях самите, но и за околните! Шофирането е отговорност!

Вижте също:   Трудова борса

Родителите трябва да научат децата си как да пресичат безопасно – винаги да се оглеждат и да не тичат по пешеходната пътека. Едва ли е нужно да казваме, че родителите дават пример и този пример трябва да е за безопасно пресичане! Общината пък може да се организира с училищата и да направят разяснителна кампания за безопасно пресичане, което трябва да се провежда редовно – на всеки 3-5 години, за да обхване всички деца.

Асфалтиране

Заедно с този реализиран (или все още реализиращ се) проект за пътните знаци, има очаквания определени улици да бъдат асфалтирани изцяло или частично, а останалите да бъдат позакърпени. Все пак не очакваме голяма кампания по асфалтиране – просто да се свърши нещо видимо…

И все пак колкото и да е малко – ще му отделим отделна статия, когато бъде завършено (през зимата, но се надяваме асфалтирането да стане преди зимата)!

Вижте също:   Директори на училища, запазете живота на служителите! Учителка от Търговище почина от коронавирус само за 2 дни!

Автобуси през община/град Сливница – от/за София, Драгоман, Брезник

Във връзка с оплаквания за автобуси през община/град Сливница, неспазващи своето разписание или неспиращи на определена спирка: автобусите спират на спирките, само ако има хора за качване и слизане. Трябва да махнете навреме, ако сте на някоя спирка, за да ви види шофьорът и да има време да спре безопасно. Ако това не винаги е възможно – опитвайте да се придвижите към спирка, на която очаквате да има още хора за качване, за да си спестите чакането на следващия автобус.

Относно по-късното тръгване и неспазване на разписанията – можете да се обадите на централата на община Сливница и да попитате какъв е реда за оплаквания, за да има положителен ефект. Дори да се оплаквате като коментар – няма кой да го прочете и просто няма смисъл.

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!