03-11-2017 | Людмил Ставрев |

Водят се преговори за по-ниски цени на телефонни и мобилни разговори в роуминг със Сърбия и Македония. Това съобщи транспортният министър Ивайло Московски. Очаква се до месец-два да бъде подписан моморандум за урегулиране на цените.

Много хора от западна България редовно посещават Сърбия и Македония и това ще позволи да ползват мобилните си телефони на една по-нормална цена. Въпреки това, точните цения все още предстоят да бъдат урегулирани или договорени между телекомите.

В момента 1 минута разговор в роуминг от Сърбия или Македония струва 6-7 лева, в зависимост от мобилния оператор. В пълен контраст, в целия Европейски съюз вече е в сила пълното отпадане на таксите за разговори в роуминг. Дори да се намирате в Германия, можете да звъннете до България безплатно или според тарифния ви план, все едно се намирате в България.

2 коментара и връзки към “Преговори за по-ниски цени на разговори в роуминг със Сърбия и Македония”

  1. Александър каза:

    Телеком Сърбия цени:
    Изходящ разговор до България 4.99 лв
    Входящ 1.59 лв
    СМС 0.99 лв
    1 MB данни 19.99 лв
    За съжаление това е положението за момента.

  2. Сливница каза:

    Здравейте Сашо!

    Благодаря за предоставените данни!

    Имайте предвид, че това е за вашия оператор. Най-скъпия БГ оператор за роуминг е БОБ – там разговорите са най-скъпи и може да се очаква по 2 лева повече от указаните от вас… 🙂
    Поздрави!


Връзки към тази страница

    Коментирай

    Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!