26-10-2017 | Людмил Ставрев |

Обновена 2017.10.27: Ден-два след публикуването на настоящата новина, се оказа че са пропуснати важни факти при публикуването на първата новина, които факти бяха публикувани днес!

Оказа се, че молещият Илия Стоянов (88г.), е починал преди повече от седмица – на 16 октомври 2017г. Той е изтърпявал 16-годишна присъда за увийство на бащата на вицепрезидента – д-р Малин Тодоров (тогава кмет на Община Сливница) на 21 август 2003 година.

Периодично всеки затворник има право на молба за помилване и Илия Стоянов се е възползвал от това неколкократно. Последната молба е пусната 2 години преди изтичането на 16-годишния срок (от 2003-2019) и е получена от вицепрезидента Илияна Йотова преди около 5 месеца.

При работещите затворници, всеки два дни работа се броят за 3 дни от присъдата, с което успяват да намалят с почти 1/3 срока й. Поради напредналата си възраст, Илия Стоянов не е работил и това е причината тя да не бъде намалена. Единственият му шанс е бил помилването…

Вижте също:   Център за култура и изкуство "БългаРАЙя"

Повече подробности как е извършено престъплението и какви са причините (съвсем кратко споменати) от сайта на Vesti.bg.

Оригиналната новина от 2017.10.26 (без всички важни факти), продължава надолу:

Осъденият за убийството на кмета на Община Сливница д-р Малин Тодоров, който е баща на вицепрезидента Илияна Йотова, иска помилване… от нея! В момента той е на 87 години. В качеството си на вицепрезидент, Илияна Йотова има правомощията да помилва осъдени хора, изтърпяващи наказанието си в затвора, чрез управляваната от нея комисия. Това е причината да се стигне до тази конфузна ситуация.

Припомняме, че преди 14 години, кмета на Община Сливница д-р Малин Тодоров, бе прободен неколкократно с нож във влака София-Драгоман. Въпреки борбата за живота му, колегите на д-р Тодоров от Пирогов не успяват да го спасят, тъй като не издържа дългата животоспасяваща операция.

Вижте също:   Празник по случай 100 години от създаването на "Ловно-рибарско дружество Сокол", гр. Сливница

Повече информация от уеб сайта на вестник 24 часа.

* Много медии неправилно указват името като Марин Тодоров. Правилното е Малин Тодоров.

1 коментар към “(Обновена) Осъденият за убийството на бащата на вицепрезидента Илияна Йотова иска помилване… от нея”

  1. Какво нещо е съдбата…


Връзки към тази страница

    Коментирай

    Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!