01-02-2017 | Людмил Ставрев |

Предстои гласуване за точната сума за повишаване на цената на водата от 1 март 2017, но по предварителни данни е поискано това да бъде с 25-30%. Още допълнителна информация можете да следите от новините след седмица-две, засега просто се „пробва“ общественото мнение с цитиране на някакви проценти…

Ако не сте имали отчитане на водомерите в последните месеци, би било добре да го направите собственоръчно, а при нужда да подадете писмено заявление за засичане ПРЕДИ УВЕЛИЧЕНИЕТО, да не се окаже така, че са ви засекли преди 5 месеца и сега последните 5 месеца да платите по новата цена… А колко да очаквате да платите – ако ползвате по 10 кубика на месец, но са писани по 5, можете да очаквате да платите 25 кубика с 25-30% по-скъпо, което би било около 15лв.

Вижте също:   Миньор Перник спечели детския турнир в Сливница за купа Минерал 2000

Именно тази новина ме подтикна да публикувам анкета на тема: Доволни ли сте от снегопочистването на Община Сливница през 2017г.?
Както ще видите – плащат се в пъти повече пари, а резултатите – вие ще определите, с вашето гласуване…

Каквото и решение за цената на питейната вода да бъде взето този месец, ясна е волята на управляващите за повишение на всички данъци и такси – това виждаме в последните 4-5 години.
Пример за това са извънредните разходи от 2 милиарда лева за саниране на частни жилища на „шепа хора“ (С ПАРИ НА КРЕДИТ), а пък нежеланието да се платят няколко милиарда (цитирани са суми от 13 млрд. лева за 5 години) инвестиции във ВиК сектора, от което ще се ползват ВСИЧКИ граждани и живущи в България!

Вижте също:   СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" със свой уеб сайт. Коледно тържество - снимки и видео

Наистина, добре е хората да мислят за кого гласуват, за да не се вайкат впоследствие… Кой ли ще бъде Българският „Тръмп“ и колко пъти ще трябва да гласуваме, предстои да разберем…?!

В следващите 4 години се очаква повишение на цената на водата с общо 70-80% МИНИМУМ, т.е. с над 1 лев за кубичен метър вода. За някои селца, където досега водата е била по-евтина, сега се очаква ударно повишаване още от първия път – т.е. от 1 март 2017.

И за да завърша – за пари питайте шефа си! Ще ви трябват все повече, въпреки клонящата към нула инфлация в последните години!

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!