01-02-2017 | Людмил Ставрев |

Едновременно с края на тежката част от зимата, публикуваме анкета (вижте края на новината или дясната колонка), която ще е активна 2-3 седмици. Анкетата е със следния въпрос:

Доволни ли сте от снегопочистването на Община Сливница през 2017г.?

Както на последните избори, предоставяме възможност да гласуване с опцията:
Нито едно от изброените.

Дългоочакваното затопляне на времето започва от днес и в следващите няколко дни се очаква дневните температури да надминат +10 градуса на сянка, което пък на слънце ще бъде направо пролетно време! Ето защо, тези улици, които не са били почистени добре досега и снегът се разтопи ударно, ще трябва да се помогне за оттичането на водата, като се направят канали за по-бързо оттичане. Това ще предотврати последващо заледяване през студените нощи и ще запази здравето на вас или ваш роднина, съсед или познат.

Като кратка информация ще приложим следното:
През 2011-2012г. снегопочистването е струвало около 20,000 лв.
През следващите години сумата е нарастнала няколко пъти по 12,000лв.
През 2016-2017г. снегопочистването струва около 65,000лв.

Вижте също:   Крайни резултати от избори за Народно събрание - 4 април 2021г. (обновена)

Още факти – данъкоплатците плащат тройно, а пък вместо „снегопочистване“, в град Сливница видяхме „снего-утъпкване“. Вместо снега да се избутва от улиците, станахме свидетели на „дефилиране“ с камионите за почистване, с вдигнати ножове. В град Сливница не видях някъде да се е образувала „стена“ от избутан сняг, ако имате снимки – публикувайте ги… Като резултат – натоварени улици не бяха почистени и буквално до днес бяха се оформили „коловози“ от лед, карането в които има само една посока – в коловоза… Станахме като шофьори на трамваи и влакове… 🙂

Опесъчаване или алтернативна обработка със сол или химикали срещу заледяване може и да е правена, но далеч не всички нужни участъци са обработени.

Имайки предвид задаващите се предсрочни парламентарни в края на март 2017, много хора предполагаха по-голямо усърдие за почистването!

Следващата година се очаква бюджета за снегопочистване да бъде 75,000лв. (изхождайки от досегашния „тренд“)

Вижте също:   Анкета: Вписване на кмета Васко Стоилков сред известните хора на Сливница

Очаква се да няма промяна в качеството на снегопочистването. (също изхождайки от досегашния „тренд“)

Ето защо питаме вас:

Доволни ли сте от снегопочистването на Община Сливница през 2017г.?

  • Напълно незадоволително! (77%, 140 гласа)
  • По-скоро незадоволително. (12%, 21 гласа)
  • Да, задоволително. (7%, 12 гласа)
  • Нито едно от изброените. (3%, 5 гласа)
  • Да, напълно! (2%, 4 гласа)

Гласували: 182

Зареждане ... Зареждане ...

Приканваме всеки, който е пътувал между крайните села (Ракита, Гургулят, Гълъбовци, Братушково, Драготинци, Извор и т.н.) сподели в коментар какви преживявания е имал и как е бил почистен съответния участък!
Моля, опитайте се да бъдете безпристрастни и имайте предвид, че по време на снеговалеж не е възможно да се почисти навсякъде, но на следващия ден след спирането на снеговалежа – това вече може да се смята за непочистено…!

Ако имате предложения за включване на определени участъци (вкл. части от улици) за почистване или обработка срещу заледяване през следващата зима, можете да го напишете като коментар и да се аргументирате, ако това е нужно… Напр. ако са възникнали 2 или повече ПТП в дадения регион и т.н.

2 коментара и връзки към “(Анкета) Снегопочистване в Община Сливница 2017”

  1. Анатоли каза:

    Личностите гласували “ Да, задоволително и Да, напълно! „, явно са от фирмите за снегопочистване, или не са излизали по “ улиците “ на нашия любим град Сливница. Но да незабравяме че идва пролет и природата си знае работата!

  2. Сливница каза:

    Анатоли,

    Трябва да призная, че очаквах повече акцент върху „по-скоро незадоволително“. Явно хората очакват всички улици да са почистени, докато лично аз очаквам само натоварените улици (говоря за град Сливница, докато въпросът се отнася и за цялата община и между селските пътища).

    Въпреки това, още по време на снеговалежа и след него, виждахме как снега само се утъпква, точно в момента когато трябва да се изрине. Неизринатия сняг пък става на коловози – това смятам за най-голямата грешка и на това исках да акцентирам.

    След като веднъж е замръзнал този утъпкан сняг – вече няма чистене… или се чисти заедно с асфалта… (по-добре първото)! :–)

    Така че наистина не съм съгласен с хората, гласували като напълно незадоволително снегопочистването.

    Относно вашето мнение за хората гласували за „задоволително и напълно добре снегопочистване“ – напълно възможно е някои хора от недоглеждане или случайно да са кликнали и на тези опции, така че не очаквайте веднага някой от фирмата/общината да минава и да клика… 🙂

    Благодаря за вашия коментар!
    Людмил


Връзки към тази страница

    Коментирай

    Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!