16-01-2016 | Людмил Ставрев |

Здравейте Сливничани!

Васко СтоилковБихме желали да ви попитаме: Да впишем ли настоящия кмет Васко Стоилков в секцията за известните хора (личности) в Сливница?

Обикновено в тази секция вписваме хората, които са направили нещо голямо за историята на Община Сливница.
Васко Стоилков реализира най-големия проект в последните десетки години – изграждането на много-функционална спортна зала „Арена Сливница“ и обеща доста други неща, някои от които все още очакваме да станат реалност. И все пак трябва да впишем най-важните (големите проекти)!

Молим положителните отговори да бъдат с конкретно предложение – какво да бъде вписано (в свободен текст), иначе би било безсмислено да коментирате!

За пример можем да посочим някогашния кмет на село Сливница – Кръстьо Атанасов Попов, който е благоустроил селото и му е придал градски вид, както и няколко други постижения като: ЖП спирка, паметник-монумент „Героите на Сливница“.

Вижте също:   Уеб сайтът Slivnitsa.com е обновен със SSL сертификат

Очакваме да съберем достатъчно отговори, за да можем да решим кога и с какво да бъде вписан настоящи кмет… няма определен краен срок!

Ако имате информация за други известни личности, които заслужават да бъдат включени сред „Хората на Сливница“, моля пишете ни оттук.

7 коментара и връзки към “Анкета: Вписване на кмета Васко Стоилков сред известните хора на Сливница”

  1. Надя Каменова каза:

    Не съм съгласна заради една спортна зала и куп недовършени неща да бъде вписан при известните хора, ако за реализирана детска мечта извършена с чужди пари ставаш известен човек, то такива хора в нашия град има много впишете и тях!

  2. Сливница каза:

    Здравейте Надя и благодаря за вашия коментар!

    Това, с какви пари е изградена залата не е толкова важно (конкретно за мен). За мен по-важно е, че в нея играят нашите хандбалистки – т.е. деца от Сливница (и региона)! Могат да се тренират и други спортове, въпреки че организацията не ми изглежда особено добра към днешна дата.

    За мен това е важното и това само по себе си е едно добро постижение на кмета – нещо непостигнато от друг кмет в последните 10-20 години в модерната история на Община Сливница!

    Ако това остане единственото голямо „нещо“, постигнато от настоящия кмет, то тогава бих го вписал след няколко години, за да му дам шанс да се изяви с още постижения дотогава! Ако се съберат няколко големи постижения, тогава съм склонен да го добавим още сега и да допълваме впоследствие…

    Ако имате списък на други хора, които (с независимо какви пари) са построили нещо за хората в Община Сливница или имат наистина големи заслуги, моля да ги напишете (имена и заслуги) като коментар или от формата за контакт с нас, за да съберем повече информация и да ги добавим в съответната секция!

    Нека чуем/видим и други мнения, за да можем да вземем решение…

    Поздрави!
    Люди

  3. Аз съм на мнение, че известни личности следва да се класифицират като такива след като им изтече мандата. Тогава, ако хората кажат, че всичко свършено си заслужава, и ако преценят, че човека има единствен заслугата за това… Иначе, ако е за залата, има доста хора, които също са положили усилия за да бъде построена. Само, ББ не е бил с тях…

  4. Сливница каза:

    Йордан, мандата не следва да е ограничение – човек може да изкара и 5 мандата… да не пишем какво е свършил през това време няма смисъл!?

    Относно „кой е работил по проекта“ – да, тази информация обикновено се записва – от страна на Община Сливница е изпълняващия длъжността кмет, има си още Архитект, Строителна фирма и не на последно място – фондовете от ЕС (за финансирането). От всички тези физически и юридически лица, само кмета на общината може да бъде вписан в съответната секция.
    Това, че напр. 30 „чиновници“ са работили по проекта не означава, че те са взели решение или пък заслугата им е по-голяма от на кмета… факт е, че това им е работа на повечето работници, а кмета/шефа обира лаврите… 🙂

    Остава въпроса обаче, с какво „друго“ можем да впишем настоящия кмет???
    Добре е да впишем поне 2 или 3 големи проекта, а ако няма предложения – ще изчакаме да се съберат… 2-3 години или повече…

  5. Рени Данова каза:

    Като кмет на Сливница и човек който умее да управлява финансите на общината за да отидат в правилната посока евала . Но чак пък да бъде вписан при известните хора малко не е ли пресилено !?

  6. Сливница каза:

    Здравейте Рени,

    Не мога да потвърдя, че кмета на Сливница управлява добре финансите, защото не ми е известно да е публикуван публичен финансов отчет… Задълженията на общината не са малко (доколкото ми е известно – поне няколко стотици хиляди, но може и повече да са), но не знам кога са натрупани…!

    Съгласен съм с това, че понякога пари се насочват към „правилната посока“, но понякога нещата се правят много некачествено… дано поне залата (най-скъпото) не е чак толкова зле!! 🙂

    Дали е пресилено (или казано по друг начин – твърде рано) вписването на кмета към известните личности – точно това е въпросът! Всички мнения са добре дошли и благодаря за вашето!

    Люди

  7. Снежа каза:

    Не съм от Сливница, но достатъчно често минавам през нея на път за работа за София от с. Гълъбовци. Този кмет дето искате да го впишете сред известните хора, минавал ли е по този път дори един път дори в района на Сливница??? Е нека мине след моста и ако не получи бъбречна криза, не му падне пломба, не му се потроши колата (ама нали пътувате със служебна, какво му пука), не повърнете от слалома през дупките ееееее ще му сваля шапка! НО НАШЕТО ТЪРПЕНИЕ Е НА СВЪРШВАНЕ!!


Връзки към тази страница

    Коментирай

    Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!