25-05-2015 | Администратор |

Концерт по случай 24 май 2015 - празник на град СливницаНа 23 май от 20:00ч. в зала Арена Сливница се проведе празничен концерт по случай празника на град Сливница. Армейски певчески и танцови състави представиха разнообразни изпълнения и забавляваха около 500-600 души публика. Благодарности към организаторите!

Гости от Русия, Сърбия и България бяха сред официалните лица, поканени за концерта. Те произнесоха приветствени слова и поздравиха гражданите на Сливница по случай празника на града им. Кметът на Община Сливница Васко Стоилков също отправи приветствено слово и в допълнение обяви няколко важни новини:
– Създава се отдел „Асфалтиране“ към Общинско предприятие Сливница, което ще започне поетапно асфалтиране на много от улиците в Община Сливница.
– Вече има 4-ри инвеститори, които са закупили парцели от бившите поделения край Сливница и се очаква с средносрочен план (до 2-3 години) да бъдат осигурени нови работни места в Община Сливница.
– Общината работи по няколко евро-проекти едновременно и се очаква всички те да стартират най-късно до 2-3 седмици.

Имайки предвид, че тази година ще се проведат местни избори, можем да очакваме, че обещанията на кмета ще бъдат поне частично изпълнени! Както очаквахме в началото на годината, работата по много проекти ще бъде съсредоточена точно преди края на мандата на настоящето ръководство.
В тази връзка ще следим и ще информираме за:

Вижте също:   Физиката - такава, каквато може да бъде

1. Качественото и количественото асфалтиране на улици – качественото изпълнение е на първо място, за да не бъдат хвърлени парите на вятъра:
– да се реже под прав ъгъл и да се асфалтират правоъгълници е основно правило, другото просто не работи добре и се руши по-лесно!
– след асфалтирането свръзката на новия и стария асфалт се обработва с течен асфалт, което печели няколко години живот!
– дебелината на положения нов асфалт трябва да бъде поне 5см (т.е. по-голям от най-големите камъчета в асфалтовата смес), за да не се рони лесно.
– асфалтирането около шахтите трябва да бъде добро, за да могат да изпълняват предназначението си, а така също когато се преминава през шахта, преходът трябва да е плавен – да не е равносилно да минаване през дупка.

Вижте също:   Представяне на книгата "Злопатници" от Георги Белев

2. Навременно поставяне на пътна маркировка за пешеходци – специално искаме да отбележим факта, че пътната маркировка за пешеходци се изтърка за по-малко от година след поставянето й и от много пешеходни пътеки има едва доловими следи… Очакваме пътната маркировка да се поставя веднага след края на зимния сезон – пролетта или началото на лятото, а не през септември – дни преди изборите, защото когато падне сняг, маркировката не се вижда!

3. Организация за работа на обществени места – по време на концерта разбрахме, че ще бъде асфалтиран пътят от центъра на град Сливница в посока Драгоман (стария път за Драгоман). Работата за това започна преди 6 месеца с поставяне на бордюри по главната улица Паисий Хилендарски. След 2 седмици работа в края на 2014г. проектът бе замразен и пътят остана необезопасен цяла зима и пролет, с разкопани част от асфалта от двете страни на пътя! Надяваме се това да не бъде допускано повече и проектите да бъдат изпълнявани в нормални срокове, а работата да бъде организирана по-добре, за да не пречи на хората в общината.

Вижте също:   Санкциониране за претоварени камиони

Специално искаме да поздравим кмета Васко Стоилков за инициативата му от преди над 3 години да бъде създадено и постепенно разширено Общинско предприятие Сливница – това е най-правилното нещо и единствения работещ вариант за асфалтирането на улици и други дейности в общината, тъй като със същите пари може да се свърши двойно или дори тройно повече работа!

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!