31-10-2014 | ЕкоОбщност |

Филип Аврамов в дискусията за климата в СливницаНа 27-ми октомври 2014г. в сградата на общинската администрация в град Сливница, актьорът Филип Аврамов и специалисти по климата изнесоха образователно шоу по въпросите за климатичните изменения, които наблюдаваме в наши дни. Внимание беше обърнато на това, какво да очакваме в бъдеще и как да се адаптираме чрез прости мерки в ежедневието си.

Подготвените презенатции бяха представени от г-жа Антоанета Йотова („Коалиция за климата”), г-жа Любомира Колчева (фондация „ЕкоОбщност”) и г-н Васил Маджирски (фондация „ЕкоОбщност”). Те засилиха вниманието на присъстващите върху това какви климатични промени наблюдаваме днес в Европа и в частност България, как те се отразяват върху природните компоненти и човешки дейности. Особени акценти бяха поставени върху селското стопанство и водните ресурси. Необходимостта от рециклирането на отпадъци и компостирането също бяха засегнати. Беше изведена добра практика от община Сливница, където вече са на разположение места край контейнерите за боклук, на които хората могат да оставят плевелите от градината си и след това те биват извозвани отделно от останалия боклук.

Вижте също:   Трудова борса

Въпреки сериозността на темите, умелите включвания на Филип Аврамов успяха да внесат хумористична нотка, която да разведри публиката. Колоритното присъствие на актьора спомогна за привличане на вниманието към важните въпроси, разгледани в програмата.

След представлението гостите побързаха да се снимат с Филип, който раздаваше и автографи. Беше осигурена шведска маса за всички присъстващи.

Събитието е осъществено в изпълнение на проект „Климатът зависи от нас” – Засилване на гражданското съзнание и участие по отношение на проблемите, свързани с климатичните промени, в училища и местни общности в Западна България. Неговото изпълнение се осъществява от Фондация „ЕкоОбщност” в партньорство с Екологично сдружение „За Земята” и Хелветас Суис Интеркооперейшън (HELVETAS Swiss Intercooperation). Проектът е финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество чрез Фонда за реформи, свързани с участието на гражданското общество.

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!