28-10-2014 | Администратор |

Спортна зала Арена СливницаПрез 2013 и 2014г. в град Сливница бе построена многофункционална спортна зала „Арена Сливница“. Залата е по програма на европейския съюз и е напълно безплатна (дарение) за Община Сливница, на стойност 6,966 милиона лева.

Характеристики на спортна зала Арена Сливница

Капацитетът на залата е 1050 седящи места, но могат да бъдат добавени още 150 места, в зависимост от провежданото мероприятие, така че общия капацитет става 1200 седящи места.

Залата е многофункционална и в нея са предвидени следните спортове* и помещения (* списъкът не е изчерпателен):

  • волейбол
  • баскетбол
  • хандбал
  • футбол на малки врати
  • тенис на корт
  • художествена гимнастика
  • борба
  • бойни изкуства
  • тренировъчна зала за бокс
  • фитнес зала
  • помещение за (тихи) игри като шах, табла и др.
  • помещение за танци, аеробика и др.
  • сауна
  • и др. помещения за треньорска, съдийска и административна дейност

Към спортната зала има и 147 паркоместа, от които 14 са за хора с увреждания.

Залата е достъпна за хора с увреждания, нужна е само добра предварителна организация, за да могат домакините да съдействат и да предвидят най-подходящите места.

Освен спортното предназначение, залата може да се използва за масови обществени прояви, напр. културни и музикални представления, концерти и др.

Телефони за контакт: Управител – 089 686 4676; 098 836 4824.
Местоположение на спортната зала: до стадион „Сливнишки Герой“ в град Сливница.
GPS Координати: N42.85726, E23.03322.
Уеб сайт: http://arenaslivnitsa.com/
Email: events@arenaslivnitsa.com (не се предоверявайте на имейла и се свържете навреме)

Вижте също:   Благодарим за спортната зала, г-н Стоилков!

Данни за строителството на сградата на спортната зала

Данни за строителството на сградата на спортната зала:

ИНВЕСТИТОР: Община Сливница
АРХИТЕКТ: „Модулор – 2” ЕООД – Арх. Ганка Богданова, арх. Антоан Богданов
КОНСТРУКТОР: Инж. Емил Бакърджиев
ИЗПЪЛНИТЕЛ: Джи Пи Груп ООД

Основната носеща конструкция на сградата е метална. Всички стълби и стълбищни клетки са изпълнени с монолитна стоманобетонова конструкция–колони, греди, стълбищни рамена, стъпала и плочи и ограждащи стени от тухлена зидария. Носещата конструкция на залата, включваща в обема си игралното поле и трибуните, е от метални рамки със светло подпорно разстояние 41.26 м., през 7.79м в надлъжна посока. Покривът е от метални столици, монтирани върху металните рамки, трапецовидна ламарина, топлоизолация от минерална вата с дебелина-15 см. и хидроизолационна мембрана. Отводняването е вътрешно, чрез дъждоприемни воронки и водосточни тръби. Трибуните са проектирани с метални рамки, следващи наклона на редовете, върху които рамки, чрез допълнителни метални елементи и пълнеж от бетон се оформят хоризонталните редове за зрителските места. Максимална височина 16м.

Многофункционална функция – покрито спортно поле с възможности за разполагане на игрища за хандбал, футбол на малки вратички, волейбол, баскетбол, тенискорт, художествена гимнастика, борба, бокс и бойни изкуства. Обслужващия блок разполага с необходимите помещения за лекар, съблекални за отбори домакини и отбори гости, съблекални за треньори и съдииски състав, както и фитнес и тренировъчна зала за бокс. В обслужващия блок за достъп до второто ниво са ситуирани помещенията за масажи, фитнес и тренировъчна зала за бокс и е предвиден инвалиден подемник.

Вижте също:   Отпаднаха повечето ограничителни мерки срещу коронавируса Covid-19

Застроена площ от 2 998.16 кв.м. и външни габарити с максимална ширина 55.84м. и максимална дължина от 68.80м. Застроената площ на залата с трибуните, включително и репортерски кабини, по външен контур е 2166 кв.м.,а по вътрешен контур 2043 кв.м.

Основното ядро на обекта е покрития спортен терен, който съгласно заданието на Възложителя, се състои от игрално спортно поле с размери 20м./40м. и осигурителна ивица около него с ширина 3.00м. Над игралното поле е предвидена изискващата се минимална светла височина от 13.00м. до долен ръб на покривната конструкция.

Общия брой на местата в залата е 1036 бр. и са предвидени 8 бр. места за зрители в инвалидни колички.

Откриване на спортна зала Арена Сливница

Залата е официално открита на 26 август 2014г. в присъствието на кмета на Сливница Васко Стоилков, бившия министър-председател Бойко Борисов, евродепутатът Мария Габриел, Ивайло Московски, Калин Каменов и много жители и гости на град Сливница.

Вижте също:   Резултати от избори 2011 за кмет на Община Сливница (II-ри тур)

Снимкова галерия на зала Арена Сливница (виртуална разходка)

Спортни  и други събития в залата

През последните 2 години, спортна зала Арена Сливница се използва за домакинските мачове на Хандбален клуб Ники Спорт Сливница и волейболен клуб „Сливнишки Герой“ Сливница. Провеждат се различни концерти и забавления за деца и ученици, турнири и спектакли по художествена гимнастика, ММА боскови гала вечери, волейбол (отборът на Марек Дупница играеше временно домакинските си мачове в Сливница) и др.

2 коментара и връзки към “Спортна зала „Арена Сливница“”


    Връзки към тази страница

    1. […] Нашият екип постоянно опитва да бъде безпристрастен към всяко ръководство на Община Сливница и често публикуваме негативни статии, но днес е време да отдадем заслуженото на кмета г-н Васко Стоилков и неговия екип, за реализирането на спортна зала „Арена Сливница“. […]

    2. […] днес 20 април до 22 април 2015г., в зала Арена Сливница, се провеждат мачове от група Б за купата на България. […]

    Коментирай

    Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!