06-09-2014 | Людмил Ставрев |

На 26 август 2014г. се състоя официалното откриване на новопостроената многофункционална спортна зала „Арена Сливница“. На церемонията присъстваха кмета на Община Сливница Васко Стоилков, бившият премиер Бойко Борисов, евродепутатът Мария Габриел и много гости. „Арена Сливница“ е изградена с европейско финансиране и е на стойност 6 966 000 лв. По време на откриването залата бе пълна до последното място, както се казва – пукаше се по шевовете! Капацитетът на залата е малко над 1000 места.

Специално за откриването бе поканен Васил Найденов (Васко Кеца), който изпя няколко песни след приветствените речи на официалните лица. Няколко хора се оплакаха, че говорът и звукът в залата са били направо неразбираеми, което се отдава като проблем на озвучителната система, а не на акустиката на залата…, но дотук с откриването!

Вижте също:   Кандидати за кмет и общински съветници 2011 на община Сливница

Спортна зала "Арена Сливница"

Планирано е през месец септември 2014г. да се проведат първите масови спортни мероприятия (турнири).

Също така е договорено волейболният отбор „Марек Юнион Ивкони“ Дупница да играе домакинските си мачове от първенството в „Арена Сливница“, което ще бъде отличен старт и тест на новата зала и настилката.

Очаква се скоро да бъде завършен уеб сайтът на залата, така че да можем да следим планираните спортни мероприятия.

Доколкото е известно, спортната зала няма право да реализира печалба, така че се надяваме каквито и такси бъдат въведени – да бъдат на достъпни цели и да покриват разходите на залата (осветление, отопление, вентилация и др.).

В залата ще могат да се практикуват тенис на корт, волейбол, баскетбол, футбол на малки вратички, ще има отделни зали за шахмат и бокс, може би ще има и няколко маси за тенис на маса.

Вижте също:   Управление на отпадъците - наръчник за боклуко-разделянето

Спортна зала "Арена Сливница"

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!