24-05-2014 | admin |

Имоти, които не се ползват, следва да се дават/отдават/продават на друг, който ще има възможност да ги използва. Само по този начин ще се генерира някакъв доход и полза – както частна, така и обществена.
На територията на община Сливница съществуват много възможности за инвестиции. Като примери може да дадем хотел „Красногорск“ (гордо извисяващ се на площад „Съединение“), бившият дървопреработващ завод (опоскан до основи, но на стратегическо местоположение до жп линия и международен път Е-80), бившият завод за хладилна мебел…

Считано от днес, заводът за хладилна мебел е обявен за продажба.

Ние приветстваме такава крачка – дори да не се реновира, а да се изравни със земята, крута мярка придружена с почистване на терена, би довело до освобождаване на апетитен за инвестиции терен с площ от 49 декара.

Вижте също:   Чешмата в парка в Сливница

Кратка биография на Завод за хладилна мебел – Сливница
Открит през 1965 година, заводът произвежда хладилни съоръжения за търговско обслужване, обществено хранене, противопожарна защита и др. Сред асортимента на ЗХМ са нискотеператутни и среднотемпературни шкафове, хладилни витрини (щандови, островни и крайстенни), хладилни камери, нискотемпературни ракли охладители за бутилирани напитки, консерватори за замразени продукти и др.
Над 60% от произвежданата продукция е изнасяна в СССР, Чехословакия, Куба и други страни от социалистическия блок.
Мастодонтът се намира близо до международен път Е-80 и ЖП линия. Разполага с производствен сграден фонд от 15000 м2, административен сграден фонд от 3500 м2. Теренът върху който е разположен е с площ 49000 м2. Инсталирана е ел. мощност 20 киловолта, от които за нуждите на завода при пълен капацитет се използват около 35-40%.
Сграден фонд: Главен корпус с пет броя ел. подстанции, спомагателен корпус с пречиствателна станция, главна подстанция и ацетиленова станция, парокотелна централа, склад за дървен материал, битова сграда със столова, административна сграда, пропуск, канцелария, складове, склад за течни горива.

Вижте също:   Празници в село Алдомировци

Дано го продадат на някой, който има нюх за бизнес и възможности за инвестиции.

За който се интересува:

http://kokaliane.imoti.info/pcgi/printinfodet.cgi?id=1p136135918085329

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!