05-03-2014 | Людмил Ставрев |

Публикуваме кратък отговор от неформален разговор от февруари 2014г. с представител на Община Сливница относно: Сигнали на граждани относно ‘избор на обекти по европрограми’ в Сливница.

Относно частта „Ремонт на пътя Алдомировци-Братушково“ по сигнал на анонимен гражданин и зададения въпрос „Защо се прави пътят Алдомировци-Братушково, вместо по-натоварения път Сливница-Гълъбовци, продължаващ към Гургулят, който развива туризма в общината?“, отговорът е следния (публикуваме по спомени от разговора, без да цитираме точни думи):

Община Сливница е кандидатствала по съответните европрограми за всички общински пътища и със спечелването на 2 проекта ще бъдат ремонтирани всички възможни общински пътища. В общинските пътища влиза пътят Алдомировци-Братушково, за който става въпрос в публикацията.

Относно пътят Сливница-с. Гълъбовци-с.Гургулят-с.Ракита-…Брезник: Този път се води „държавен“, а не общински, и по тази причина не може да бъде ремонтиран по проект на Община Сливница. Единствения възможен начин за цялостен ремонт е държавата да го ремонтира със собствени средства или по евро програма.

Вижте също:   Местно самоуправление - бетониране на дупки

Въпреки това, от Община Сливница са организирали запълване на дупките от Сливница до с. Гълъбовци (може би също така и до с. Гургулят и Ракита, както и дупките от Сливница до Войнишка махала, но нямаме потвърждение за тези участъци) с чакъл и камъни, което все пак ще предотврати по-сериозни щети по колите. Впоследствие през летните месеци дупките могат дори да бъдат асфалтирани, ако изникне такава възможност.

През февруари 2014 получихме снимки и поздравления към общината (снимки ще бъдат публикувани, ако/когато пътя бъде асфалтиран) от благодарен гражданин, по повод запълването на дупките с чакъл и камъни, който месеци по-рано ни сигнализира за тежкото състояние на пътя Сливница-с. Гълъбовци. Това е един повод да кажем „Браво!“ на местната управа и да се надяваме на асфалтиране в близките 1-3 месеци преди туристическия сезон.

3 коментара и връзки към “Право на отговор: Сигнали на граждани относно ‘избор на обекти по европрограми’ в Сливница”

  1. Недоволен каза:

    Това с този път за Брезник е пълно безхаберие… За вас г-да управници може да е звучащо добре да се пълнят дупки на асфалтов път с камъни и чакъл, но аз му викам безумие, да не кажа престъпление! Защото дъжда ги изважда тези камъни на пътя а колите ги пращат в стъклата на другите коли малоумници! Как изкраднахте толкова пари, а не можете да оправите един тъп път! Още повече че той е изключително зле в рамките на града… То бива да не ви пука, бива, ама това на нищо не прилича! Моля пуснете копия от преписки или мейли до областната управа – да видим датите и колко пъти сте писали за състоянието на пътя!!! Защото нормален управник би писал ежемесечно, да не кажа ежеседмично.

  2. Рени каза:

    Прав си човече .Те нищо не правят освен да лапат пари и да съсипват селските къщи на хората сулици за ;един много важен човек;

  3. пътят сливница-гургулят каза:

    Абе какви глупости пишете бе? Това, което пишете, някой провери ли го дали е така? Какво значи държавата, вие какви сте? За какво ви избираме? За какво ви плащаме? Прехвърляте си топката само. Ами потърсете я вие тази държава, нали сме ви упълномощили и гласували доверие. Ако правилно използвахте европарите, всичко щеше да е рай.


Връзки към тази страница

    Коментирай

    Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!