25-05-2013 | Драгомир Ставрев |

С празничен концерт и тържествена заря, жителите на град Сливница отбелязаха 24 май – денят на славянската писменост и култура и празник на града.

На тържеството присъстваха кмета на община Сливница – г-н Васко Стоилков, председателя на Общинския съвет – инж. Георги Георгиев, общински съветници и служители и стотици сливничани и гости на общината.

Praznik-na-slivnitsa-2013-05

Кметът на града поздрави всички присъстващи и награди ученици от СОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, заели престижни места на ученически олимпиади.

Специален поздрав към сливничани отправи и представител от побратимения на Сливница град – Красногорск (Русия).

Със званието “Почетен гражданин на град Сливница” бяха удостоени две от легендите на ФК “Сливнишки герой”: Лозан Рангелов и Младен Василев.

Praznik-na-slivnitsa-2013-18

За доброто настроение на всички присъстващи се погрижиха самодейци от Читалище “Съзнание”, гр. Сливница, Ансамбъл за народни танци “България”, град Сливница и състав на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили с командир полковник Боян Ставрев.

Вижте също:   Резултати от работата на кмета Васко Стоилков в Община Сливница – година втора (2013)

Praznik-na-slivnitsa-2013-09

Със своите невероятни и чувствени изпълнения се отличиха мъжкия вокален квартет „Армейска песен”, дамски фолклорен квартет „Ладена”, поп певицата Антония Маркова, народната певица Таня Дупаринова и други.

Praznik-na-slivnitsa-2013-07

Едни от най-обичаните български изпълнители – Гуна Иванова и Райко Кирилов, вдигнаха почти всички на крак и в продължение на близо 2 часа се виха кръшни народни хора.

Praznik-na-slivnitsa-2013-13

По традиция празникът завърши с красива заря, която обагри небето над града с милиони цветове.

Снимки от тържеството:

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!