10-08-2012 | admin |

По данни на информационна агенция „Фокус“, седем души са в арестувани след скандал и побой за разпределяне на сметището между Сливница и село Алдомировци.
Сигналът за инцидента е подаден в РПУ Сливница вчера около 10.35 часа. Свидетел съобщил за възникнал скандал между две групи лица. Пристигналите на място полицейски служители установяват, че на сметището, разположено между града и с. Алдомировци, е пристигнал червен микробус. От него слезли непознати, които въоръжени с метални тръби и бухалки нанесли побой на група роми, ровещи в боклука. На двамата пострадали е оказана медицинска помощ.
Служителите на реда реагирали светкавично и предприели незабавни заградителни действия, в резултат на които нападателите били задържани недалеч от местопроизшествието. На третокласен път униформените засекли въпросния микробус, марка „Мерцедес 207 Д“ със софийска регистрация. Освен водача и возещите се на предната седалка две жени, в товарното помещение били установени още четирима мъже.
При огледа на превозното средство криминалистите намерили и иззели бухалките и тръбите, с които бил нанесен побоят. В хода на разследването станало ясно, че групата била изпратена да „респектира“ ровещите в сметището, с цел да ги отстрани и заеме тяхната територия.
Използвани са материали на в. „Дневник“ и Dir.bg.

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!