16-08-2011 | admin |

Един човек е загинал след катастрофа между автобус и лека кола по пътя Калотина – София в близост до отбивката за Сливница, съобщиха от МВР. Тежкият инцидент е станал тази сутрин към 7,10 ч.

Автобус на фирма Юнион-Ивкони, който е пътувал от Испания за България, се е сблъскал челно с лек автомобил „Ситроен“ със софийска регистрация. Вследствие на тежкия удар автобусът и лекия автомобил са се запалили на пътя. На място е загинал 55-годишния шофьор на „Ситроен“-а.

Автобусът е бил управляван от 36-годишен мъж от Самоков, който е с леки наранявания. Няколко пътници от автобуса също са пострадали. Те са с леки наранявания, повечето от тях са с прорезни рани от счупените стъкла.

Пристигналите на мястото екипи на Бърза помощ и полицията са евакуирали пътниците от автобуса през прозорците. Тъй като автобусът е изгорял, 43-мата пътници и тримата шофьори са останали без документи. Те ще бъдат транспортирани до град Сливница, където в районното управление ще им бъдат издадени временни документи и ще бъде направена справка за самоличността им.

Вижте също:   Новости в уеб сайта за Сливница

Движението в района на инцидента е силно затруднено и пътят е отклонен през стария път през град Сливница.

Самоубийство е вероятната причина за тежката катастрофа.

Според комисар Николай Николов, директор на ОД МВР София област:

„Въпросното лице, което е извършило ПТП на главен път І–8 в района на Сливница, снощи е извършил палеж на апартамента си в кв. „Стрелбище”, след което е посетил вилата си в Извор, там е взел автомобил и е съобщил на съпругата си, че ще се самоубива с катастрофа.

Този сигнал получаваме в 07,06 часа, в 07,10 часа той катастрофира челно с автобус на „Юнион Ивкони”, пътуващ от Испания с 43-ма души пътници и трима шофьори. От катастрофата автобусът е изгорял напълно. Мъжът, който причини ПТП, е на 55 години”.

Вижте също:   Празник на сиренето (2015) на 9 и 10 май в Сливница. Общинският сайт с "изцепка"!

Източник: http://dariknews.bg/

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!