12-02-2011 | Администратор |

Петима водачи на камиони бяха спипани да шофират с тежко претоварени возила, това съобщи за Агенция “Фокус” Нели Иванова, говорител на ОД МВР София област. Други двама бяха санкционирани за техническа неизправност и липса на изрядна документация по време на двудневна специализирана полицейска операция в Сливница и Елин Пелин. В акцията са участвали пътни полицаи от ОД МВР София, РУ Сливница и Елин Пелин и представители на ДАИ. Целта на проверяващите била – доколко се спазва разпоредбата за товарите, превозвани от камионите.

Според пътни полицаи претоварването на возилата създава реални предпоставки за инциденти на пътя. В хода на проверките инспектиращите установили драстични нарушения. Един от проверените камиони бил претоварен с 19 тона чакъл. Останалите четири били натоварени с повече от един тон над допустимото. На 9 февруари служителите на реда и представителите на ДАИ извършили проверка на седем возила, спрени близо до кариера в Сливница. Пет от тях са били претоварени. Санкционирани са водачите – В. В., на 36 години, Й. Й., на 48 години, К. К., на 61 години, И. В. на 39 години и Р. П. – на 35 години.

Вижте също:   Право на отговор: Сигнали на граждани относно ‘избор на обекти по европрограми’ в Сливница

Пътна полиция, ОД МВР и ДАИ ще извършват редовно проверки на тежкотоварните автомобили в Софийска област и ще санкционират нарушителите на разпоредбите.

Източник: Агенция Фокус

9 коментара към “Санкциониране за претоварени камиони”

 1. Кирилов каза:

  Браво на ДАИ и МВР, аз питам защо се разрешава от кмета и общинския съвет тези камиони да преминават през града и да рушат и без това разбитите улици.

 2. Сливница каза:

  За наше учудване, улицата покрай линията, по която минават камионите в момента се ремонтира!

  Да се надяваме, че това ще обхване цялото околовръстно шосе, което минава покрай стадиона!

 3. Не се надявайте!
  Няма да стане, тази улица „Капитан Олимпи Панов“ не е ремонтирана от както е направена, а „Сливнишки герой“ се прави с помощ от „Минерал 2000“ – карира Козяк.

 4. Сливница каза:

  Здравейте Венцеслава,

  Всъщност цялото „околовръстно“, по което минават камионите, в момента се прави (или поне е „изорано“)! Това са улиците: Сливнишки герой (покрай стадиона) и ако не се лъжа – Цар Симеон (покрай линията). Цар Симеон беше започната преди 2-3 години и беше направена само частично.

  Улицата, която споменавате – Капитан Олимпи Панов, ако не бъркам е перпендикулярна на Цар Симеон и тя беше асфалтирана преди година. По нея не минават камионите ви, така че там трафика е повече от поносим.

  Предполагам не съм се изразил правилно в предния ми коментар, защото целта е да се направи само пътят, по които минават камионите, за да не се вдига голям прах през лятото, както и през зимата – да не е като кална баня!

  Радвам се, че сте се включили в проекта, защото така всеки ден камионите ви ще спестяват гориво и ще се чупят по-малко (по-малко ремонти), с което се надявам да успеете да възвърнете инвестицията си!

  Поздрави,
  Людмил

 5. Както винаги, Г-н Людмил, пак сте в грешка. Улица „Капитан Олимпи Панов“ не е нито перпендикулярна на околовръстния път, нито е асфалтирана преди година, а от както се помня дори не е „кърпена“, а аз съм на 30 години. Ако не желаете да си помръднете … от общината, за да я видите, мога да Ви изпратя снимки.
  Защо частни фирми трябва да асфалтират общинска улица? Къде са парите от концесията на кариера „Козяк“? Може би част от тях отиват за Ващата заплата. На кава длъжност сте назначен, може би общинарски защитник. Дали наистина градът ни се нуждае от толкова много безделници на общински заплати в толкова бедна община?
  Много поздрави,
  Венцеслава

 6. Сливница каза:

  Здравейте Венцеслава,

  Не е нужно да се обръщате към мен с „Г-н“ в сайта. Тук сме по-скоро хора, които се събираме всеки ден на едно място и е нормално да спазваме неформални правила в общуването си.

  Относно ул. „Капитан Олимпи Панов“ – да, объркал съм я с „Капитан Коста Паница“. Писал съм за втората… За ул. „Капитан Олимпи Панов“ нямам наблюдения. Не е нито моя нито ваша грижа (доколкото знам ваши камиони не минават оттам)…

  Относно улица „Сливнишки герой“ и частта от ул. „Цар Симеон“ все ощя вярвам, че е нормално да се включите (ако въобще сте го направили както твърдите), защото ваши (или наети от вас) камиони всеки ден вдигат сериозен прах (на сухо време) и правят такава кал (на мокро време), че е невъзможно да се търпи от нормален човек. Хората обаче не са единни да хванат и да блокират пътя. Така проблема можеше да се реши много по-рано.

  Ако смятате, че не е ваша грижа да асвалтирате улицата, ще ви кажа, че тогава можете просто да не я ползвате и вярвам няма да има никакви претенции към вас!

  Относно моята личност – Не, не съм на работа в администрацията (нито в СЛивница, нито другаде). Не плащам и данъци – аз нямам недвижима собственост, нямам и кола. Работя в София в частна фирма, която няма нищо общо с държавни пари. Този сайт е моя лична собственост (заедно със съдружници), не е общински!

  – „Дали наистина градът ни се нуждае от толкова много безделници на общински заплати в толкова бедна община?“

  Да, тук ще се съглася с вас, че не са достатъчно добри в работата си като съветници/администрация. Доколкото знам, цялата власт е в ръцете на Общинския съвет. Бях на едно тяхно заседание: Един ден с Общинския съвет на Сливница.

  Мога да кажа, че съветниците са избрани по партийна принадлежност и нямат смелостта да гласуват по съвест. Относно уменията им – те не са експерти, те са просто хора като нас и рядко имат възможност да се допитват до експерти. Не разбират от много неща и това им пречи да взимат добри/правилни решения в определени случаи.

  Но като се замисля, аз едва ли ще съм по-добър от тях. Ако има някой, който смята, че е по-добър, нека покаже какво може, защото идат избори (тази или следващата година бяха).

  Поздрави,
  Людмил

 7. Здравейте Людмил,
  камък ми падна от сърцето като разбрах, че не се харчат общински пари и за Вашата заплата, а Вие да сте толкова неосведомен за общинските разходи.
  Силно ме обърка едно Ваше изречение:
  „Ако смятате, че не е ваша грижа да асвалтирате улицата, ще ви кажа, че тогава можете просто да не я ползвате и вярвам няма да има никакви претенции към вас!“
  Само да Ви попитам, Вие като не си асфалтирате улицата защо я ползвате? Защо не се спускате с хеликоптер или както е модерно вече в Сливница с делтапланер и парапланер до Вас? Ако всички започнеме да го практикуваме улиците ни няма да се рушат. – Ха, ха!
  Та нали точно поради тези причини се въвеждат пътни данъци, за да се поддържа пътната мрежа, нали и за инфраструктура трябва да се отделят пари, а не само за многобройни, ненужни чиновнически заплати?
  Извинете ме Людмил, но разсъждавате като ученик в трети клас без подготовка по икономика и регионално развитие. Ако имате амбиции да влезете на политическата сцена на Сливница на тези избори, моля Ви не го правете! Има достатъчно некомпетентни.

 8. Сливница каза:

  Здравейте Венцеслава,

  Благодаря ви за мнението!

  Все още смятам, че след като „претоварени“ тежкотоварни камиони на представяната от вас фирма се движат по пътищата в Сливница, вашата фирма е нормално да участва в плащането/работа по ремонта им.

  Едно е да ползвате улицата като минавате с лека кола, друго е тежкотоварен камион – за бизнес цели! Вярвам, ако не вие, то поне друг ще е съгласен с мен. Но все пак това си е мое мнение, не е нужно всички да мислят като мен…

  Относно изборите – не, аз едва ли ще се опитвам да се включвам в политиката, защото сам човек не може да постигне нищо. Малко са свестните хора, така че няма да може да се направи нещо по-добро от сегашното „нищо“…

  Относно знанията ми по икономика – нямам диплома, но съм „български икономист“ по душа 🙂

 9. Здравейте Людмил,
  Статиятата, която побликувахте във вашия личен сайт отразява с точност как са санкционирани част от проверените камиони, нали може парите от тези солени глоби да се използват за ремонти. Да Ви уточня също, че Минерал 2000 не разполага с нито един товарен камион, логистиката, която ползва е лицензирана и сама носи отговорността си.
  Що се отнася до икономист по душа – ХА ХА!
  Можете да правите сайтове, ОК, аз немога и не се опитвам, разбирам от икономика и с това се занимавам.
  България страда най-много от мнозинството хора, които работят това което неискат и вършат това за което не са учили. Какво да се прави – българска съдба!


Връзки към тази страница

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!