24-11-2010 | Драгомир Ставрев |

„Сливнишки герой“ загуби от отбора на ЦСКА в приятелска среща играна на стадион „Българска армия”. Играчите на Венци Рангелов започнаха много плахо и още в 5-ата минута бяха наказани от Спас Делев. Той откри резултата с изстрел от близо 25 метра, прехвърляйки вратаря Янко Димитров.

Червените продължиха да диктуват действията на терена през цялото първо полувреме, но с пропуски се отличиха Румен Трифонов, Спас Делев и Костадин Стоянов. В края на първата част Героите отправиха първия си удар към вратата на ЦСКА, но топката срещна защитник на домакините и излезе в ъглов удар.

През второто полувреме играчите ни излезнаха далеч по-мотивирани и на моменти с нищо не отстъпваха на именития си съперник. За жалост метеорологичните условия се влошиха, излелия се дъжд превърна стадиона на ЦСКА в една голяма локва и играчите трудно можеха да си подадат пас дори на няколко метра.

Вижте също:   15-ти открит шахматен турнир "Сливница 2017"

В 65-ата минута бе най-спорното положение, когато Йордан Минев нахлу в наказателното поле на гостите и след шпагат на защитник се строполи на земята. Реферът Валери Петровски моментално отсъди дузпа, която Дормушали Саидходжа превърна в гол фиксирайки крайния резултат 2:0.

Героите имаха две изгодни положения за гол след почивката, но липсата на късмет не им позволи да вкарат почетно попадение.

Тази мач бе и своеобразен бенефис за тримата рефери Валери Петровски, Даниел Милушев и Кирил Николов, които прекратяват съдийската си кариера. Преди началото на срещата те бяха наградени със специални плакети от БФС и ЦСКА.

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!