19-05-2010 | Людмил Ставрев |

Днес получихме най-смисления коментар от посетител в Сайта за Община Сливница. Ето защо публикуваме това ваше мнение като отделна публикация, за да можем всички заедно да го обсъдим. Вярвам, че има кой да го прочете и да направи нещо положително за Община Сливница… Ето и пълният текст, без съкращения:

Уважаеми Г-н Кмете и Общински съветници на община Сливница,

Пожелавам си няколко неща, които ме тревожат да бъдат обсъдени на едно от Вашите заседанията:

1. Да се пръска против бълхи и кърлежи, ако се налага по-често от нормалното. В Сливница се отглеждат животни и те са главния преносител. Всяка година моето дете има множество ухапвания, пъпка до пъпка, алергия няма, слава богу, но просто е грехота тези дечица да бъдат тормозени така и нищо да не се прави. Зная, че се пръска, но явно трябва да се направи нещо повече, за да се избегне всяка година една и съща епидемия от бълхи и кърлежи.

2. Бариерата – тази бариера ще ни вземе здравето, всички я коментират, но не знам да се прави нещо по въпроса. Може ли сутрин да бързаш за работа и да зависиш на бариера 20 мин, като през цялото това време сновеш между гарата и сприрката, и се надяваш да имаш късмет. Ехо, БДЖ ли е, кои е собственикът на бариерата, общината няма ли право на отнощение – срамота е в 21 век, на спусната бариера да се чува от линейка, “боли ли те? потърпи още малко, има бариера”!!!!!!! Трябва ли някой да почине там, че друг да се сети, че това е недопустимо!!!!

Вижте също:   Програма на волейболната суперлига за сезон 2014/2015

3. Дупките – този въпрос е банален и наболял от доста време насам и то не само в нашата община. Но поне тук се вижда раздвижване. Всяка година все има по някоя дупка запълнена или асфалтирана уличка, за което можем да похвалим общината!

4. Живеем много близо до София, а транспорта е под всякаква критика. Както други граждани са коментирали, от Перник до София има маршрутки на 20 мин, а при нас? В пиковите часове – да, но иначе през деня са през са на час два, а вечер? Знам, че зависи от фирмата превозвач, но не може последния автобус от София да е в 21.30; изпуснеш ли го, няма с какво да се прибереш.

5. Спорт – искам моето дете да спортува, и не само моето и много други родители го искат, ама няма къде?! и какво?! Може ли, за всичко да се ходи до София, работя там и нямам физичесата възможност да заведа детето си на спорт през седмицата, защото няма как да стане….защото оградихте стадиона? Той не е ли за всеобщо ползване? Ако децата ни имат какво да спортуват, и ако ние имаме възможност да ги възпитаваме в спортен дух от малки, едва ли ще висят в градинките да се чудят как да пафнат тревица…

6. Децата – като цяло за децата няма никакви занимания. Освен спорта, няма кръжоци, клубове, всеки родител би предпочел детето му да се занимава с нещо полезно от колкото да няма какво да прави. По този повод, разбрах, че има занималня, за децата в първи клас, но между края на занятията и самата занималня имало дупка от 1 час, а няма стол където да се обядва например, за да се уплътни времето на децата. Аз ако имам възможност да си взема детето от училище за да обядва и после да го върна на занималня – да ви кажа честно няма да използвам услугите на занималнята. Някакси мислено недомислено се получава. Нали ролята на занималнята е точно такава да отмени родителите, които са на работа, да уплътни времето на техните деца и да им помогне с домашните.

Вижте също:   Бойко излиза срещу Сливнишки герой в Бистрица

7. Бездомните кучета – помислете как да намалите (най-добре до 0) тяхната бройка. Не виждам ползата от тях, освен че носят болести, плашат и нападат минувачите, влачат бълхите и те; дърпат пликовете с боклук от контейнерите и правят още по-голям боклук. Срещу моята къща има 3 контейнера, вярвате ли ми, че всеки уикенд, аз правя уборка на тротоара и тревните площи от въпросния боклук (има всякакви екстри – от памперси, кофички, хартийки, тоалетна хартия … все нормални неща, но да бъдат открити в кофата а не в тревата). Причините, този боклук да не е на предназначените за това места са 2: ромското население, което вади торби от кофите и не ги връша обратно и кучетата, които влачат след тях. Просто чудна гледка.

Аз само живея в този град, работя в София и искам мръсотията, боклуците и трафика, да си остане там за Софианци. Искам мястото където живея да е приятно и чисто. Голяма част от чистотата на града ни зависи и от самите граждани. Защо не ги стимулирате по някакъв начин: пролетно почистване…хората сами да почистят градинките и бордюрите пред домовете си, не защото ще бъдат глобени, а защото ще получат безплатна оградка за градинката си например.
Голяма част от жителите на град Сливница биха се съгласили с мен. Трябва ли всичко да става с подписки и правителства! Покажете ни, че Ви е грижа за нас и нашите деца!

Вижте също:   Директори на училища, запазете живота на служителите! Учителка от Търговище почина от коронавирус само за 2 дни!

Пожелавам си Сливница да бъде едно по-добро място за живеене!

Това е пълният текст на коментара. В допълнение искам да благодаря за този първи много качествен коментар, представящ на масата реални проблеми, не само в нашата Община, но и в много други… Благодаря отново!

8 коментара и връзки към “Пожелайте за Сливница – Изпратено от посетител в Сайта за Сливница”

  1. Jordan каза:

    Много добро!

  2. Ваня Иванова каза:

    Много добре казано. Поздравления за автора на това писмо. Предполагам, даже съм сигурна, че много хора ще се присъединят към него. Нека заедно всички да направим Сливница по – добро място за нас и нашите деца.

  3. zzzebra каза:

    Не зная как да организираме нещата, така че наистина да се случат. Писах до община Сливница, но нямам какъвто и да е отговор от тях :(((

  4. zzzebra каза:

    Ето тук мечтая да живея!!! И леко по леко ще си го направя!
    http://zoravasi.snimka.bg/hobb.....ood.504918

  5. Да, хубава мечта 🙂

    Аз пък си мисля за нещо по-различно, но няма да казвам засега 🙂

    Люди

  6. Софиянец каза:

    Ами стой си на село и чисти,а не да идваш да цапаш в София.

  7. Ради Крумова каза:

    Ама страшно го е обобщил човека само дето е актуално и днес 21.01.2012.И освем това почесто го обновявайте тоя сайт-пишете повече неща и по нови а не от 2009 година.Иначе е страхотно че го има ама е беден от към новини.Същото е и за бюрото по труда 10 човека дето си имат топли местенца и не ги е еня за безработните.Само ходят да се подписват-никаква помощ за работа

  8. Сливница каза:

    Здравейте Ради,

    Хубаво е да има новини, но пък в Общината не се случват чак толкова много неща, особено такива с обществена полза.

    И другото хубаво – добрите новини в момента са много повече от лошите! Много се надявам тенденцията да се запази!

    Ще се радваме ако имате желание да ни съдействате и да ни изпращате новини. Ние ще ги обработим, и след преглед на редактор ще бъдат публикувани.

    Поздрави,
    Люди


Връзки към тази страница

    Коментирай

    Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!