29-09-2009 | Ася |

От няколко години в град Сливница се говори доста често за дупките по пътищата. Минаващите през града нерядко се шегуват, че Сливница и „Дупница“ са съвсем близо и това наистина е факт – Сливница е цялата в дупки. Последния месец станахме свидетели на рядко срещано събитие – бяха асфалтирани, ремонторани и закърпени няколко от „най-нуждаещите“ се вътрешни улици в град Сливница! Наш екип провери резултата от ремонта.

Към днешна дата са запълнени големите дупки на главната улица “Паисий Хилендарски” – от хотела до моста. Качеството на изпълнение не можем да коментираме, но има очевидни пропуски, уловени от нашия фотоапарат.

И за да не бъдем чак толкова критични има още една добра новина за жителите и преминаващите през град Сливница – ж.п. прелезът до ЖП гара Сливница е в ремонт. Надяваме се скоро да бъде готов и да изпълнява още по-добре предназначението си.

Ремонт на ЖП Прелеза на ЖП гара Сливница

Ремонт на ЖП Прелеза на ЖП гара Сливница

За друга ремонтирана улица ни сигнализира посетител от сайта – ул. “Св. св. Кирил и Методий”. На нея се намира професионалната гимназия по транспорт Сливница. Преасфалтирана е до половината, а останалата част е закърпена (където е нужно).

До тук добре… Продължихме да разглеждаме съседните улици, в надеждата да намерим още добри новини за Сливница и да направим снимки. Оказа се, че на 30-тина метра от болницата (б.р. Бърза помощ) – на улица “Тодор Каблешков”, в една огромна дупка е поставена гума от кола, за да сигнализира за опасност и шофьорите да бъдат нащрек. Това определено пречи на „Бърза помощ“ да бъде достатъчно бърза, затова обръщаме специално внимание на ръководните органи, за да намерят начин и ресурси, за да поправят тази огромна дупка.

Друга улица, която е много добре асфалтирана е ул. „Капитан Коста Паница“. Тя е успоредна на околовръстната улица покрай стадиона на Сливница, успоредна на бул. „1300 години България“ – намира се между двете, и е перпендукулярна на релсовите линии и ул. „Цар Симеон“. Известна е с магазина за захарни изделия на едро. Тя е доста добре ремонтирана и всички дупки изглеждат отлично закърпени. Браво!

Други улици, за който сте ни сигнализирали, че са отчасти ремонтирани (пре-асфалтирани):

  • „Васил Априлов“ в Горна махала (Сливница).

Ако знаете още такива улици, пишете ни и ни изпратете снимки, за да ги публикуваме.

И още нещо, което ни направи огромно впечатление (за съжаление – лошо впечатление) – шахтите са пълни с боклуци. При евентуални големи валежи, това би довело до големи наводнения. Ако има кой да се заеме с тази задача, ще е добре да се направи преди есенните дъждове, за да не стане късно…

И все пак за първи път от над 15 години, виждаме да се асфалтират отчасти вътрешни улици в град Сливница. Не можем да пропуснем този факт и затова изказваме благодарност на отговорните за това лица!

Вижте също:   Сливнишките земи през вековете

Гладен редактор и обработка на снимките: Людмил Ставрев

55 коментара и връзки към “Асфалтиране на улици в град Сливница”

  1. Alex каза:

    😀 Не сте ме разбрали правилно, но няма значение. За успокоение на дамата ще кажа че нямам намерение да влизам в политиката по никакъв начин, имам си други цели 🙂 Дядо ми не ме е учил да крада и тн., тои е чудесен кмет, хората му се радват и не му завиждат, радват се на това което прави за градчето си,можеби прави повече за себеси, но е нормално както казах всеки човек на такава позиция би бил луд ако не се възползва от нея. 1500лв не са малко пари,ако това е точната заплата, не знам, но смятам че всеки би вземал още ако му се дава, нали, а на хора в такова положение обикновено им се дава за това и онова.

  2. В.М.И. каза:

    Нещо странно става,3 дни никой не е плюл по кмета да не са се осъзнали хората..

  3. окръжна каза:

    Eeeee,много ясно стега се за втори мандат и става за пример.Хаха.Абе само на будали ни прават.Те сите така прават.

  4. Kики каза:

    Защото,вече,всичко което се пише лошо за него-не се побликува тук.От сега нататък,само добрите му страни,ще излизат наяве.

  5. Здравейте „Kики“,

    Моля спрете с представянето си като над 20 различни лица. Ако имате какво да кажете, използвайте вашето си име или един псевдоним.

    В момента се представяте в сайта като „Малинка“, „окръжна“, „Иван“, „Бобето“, „Соня“, „Лора“ … и други.

    Излишни коментари написани от вашия компютър ще бъдат публикувани с 1-2 месеца закъснение.

    Призоваваме всички да пишат по съответните теми. Ако някой иска тема за кмета – ОК, можем да публикуваме вашата. Изпратете ни я от формата за „контакт с нас“ и очаквайте да я видите…


Връзки към тази страница

    Коментирай

    Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!